Какво плащаме и какво получаваме под формата на храна в лечебните

...
Какво плащаме и какво получаваме под формата на храна в лечебните
Коментари Харесай

Какво е качеството на храната в болниците у нас

Какво плащаме и какво получаваме под формата на храна в лечебните заведения? 

Поли Пантева от вестник " Телеграф " споделя, че това е дълготраен проблем. " Не във всички лечебни заведения ситуацията е трагично, само че на доста места е. Преди 3,25 лв. е била междинната цена за храноден, която включва закуска, обяд и вечеря. На фона на инфлацията сега един кренвирш по стандарт е 1,40 лева. Очевидно в лечебните заведения не се оферират такива. Вече с новите публични поръчки цената е сред 5 и 7 лв. ", споделя тя пред NOVANEWS. 

По думите ѝ в частните лечебни заведения е по-добре, в сравнение с в държавните.

Малки лечебни заведения дават заплати като огромните

" Това са пациенти от разнообразни отделения, с разнообразни болести, те се хранят с артикули ниско качество. Фирмите работят по алманах с предписания от 1984 година В контракт за публични поръчки цените са закрепени, без значение от инфлацията. Допълнително се понижава качеството или количеството на продуктите, тъй като цената не може да се усили ", изясни Пантева.

 istock istock
За съпоставяне в Германия и Норвегия храната е съобразена с програмата за възобновяване на пациентите.

" Има доста лечебни заведения със лична кухня, а бюфетът работи непрекъснато. Например в МБАЛ - Гоце Делчев си готвят сами. Нужен е стандарт за всички лечебни заведения. За под 15 лв. е неуместно да приказваме за качество на продуктите ", счита журналистът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР